Naša filozofija

Pojedini komadi odjeće iz vaše garderobe imaju sasvim posebno mjesto . Haljina nije samo haljina – nego mjesto u srcu. One su kao poglavlja u knjizi života. U prologu te knjige, Žena bi možda napisala da se ne sjeća svih detalja , ali se točno sjeća haljine koju je nosila. U svojim šavovima i porubima, nama važne haljine čuvaju moć vraćanja trenutka pravog osjećanja Kao okus madelaine umočene u čaj, dodirom svile, vraćamo se korijenima koji duboko sežu u našu emocionalnu i osjetilnu memoriju. Pamtimo način na koji vrpca šifona prati krug poruba, sjećamo se kako se ramena predala zagrljaju baršuna; kako srednji dio haljine drži struk: čvrsto ali ugodno, ohrabrujuće, prizivamo osjećaj samopouzdanja koje su nam te haljine dale… Iskreno smo voljeli svako poglavlje, svaku haljinu, desetljećima. Jer, ovdje nije riječ samo o ljepoti – nego o ljubavi koja je u oku promatrača , baš onog koji Vas voli -ili onog za kojeg želite da Vas zavoli.. Budite lijepi zbog onog što je neprolazno. Zato naše haljine tako lagano uzvraćaju ljubav ženama koje ih nose. Jer , NEBO je slika sjećanja, očekivanja i nade.

Naša inspiracija

"Bila je lijepa, ne poput onih djevojaka iz magazina. Bila je lijepa zbog načina na koji je razmišljala. Bila je lijepa zbog toga kako su njene oči iskrile dok je pričala o nečemu što je voljela. Bila je lijepa zbog toga što je znala razveseliti ljude i onda kada je sama bila tužna. Ne, nije bila lijepa zbog nečeg tako prolaznog kao što je izgled. Bila je lijepa u dubini svoje duše.
Lijepa zauvijek". - F. Scott Fitzgerald

Naša priča

Modnu kuću NEBO osnovala je u Zagrebu 1992. godine kreativna direktorica Dinka Grubišić. Nebo kolekcije stvorene su za Ženu koja voli modu, ali cijeni stil iznad svega. Modna vizija NEBA ustredočena je na ljepotu i jednostavnost sa funkcijom u prvom planu.Svaki komad odjeće napravljen je da traje, da se zadrži zauvijek. Ključni komad svake kolekcije uvijek je haljina po kojoj smo prepoznatljivi i upamćeni. Haljine koje nosimo u posebnim prilikama, baš onima koji obilježavaju naše živote. Zajedno sa haljinama, čuvamo i te trenutke pravog osjećanja… NEBO kolekcije iskrene su i nepretenciozne; sastoje se se od komada koje ćete nositi sada, ali i tijekom nadolazećih godina. Jednog dana darovati ćete NEBO svojoj kćeri, unuci ili nekome bliskom. Naša odjeća nosi se, kombinira na bezbroj načina, voljena je, diskretnog šarma, pomalo misteriozna,bezvremenska, čuva se i prosljeđuje novim generacijama…


Naše vrijednosti

Naš način izrade odjeće tradicionalan je, vjerni smo ženstvenoj formi, a unikatni, rukom izrađeni detalji, odražavaju našu ideju luksuza. Prigrlili smo ideju "spore mode" podržavajući tako koncept održivog razvoja kao odgovor na koncept "brze mode" koji počiva na kozumerizmu, potrošnji i kratkom životnom vijeku proizvoda. Strastveni smo oko tkanina, besprijekornih detalja, surađujemo sa lokalnim obrtnicima i umjetnicima. Ovakvim načinom rada nastojimo činiti dobro kako lokalnoj zajednici, tako i globalno.


Naše ime
Planina NEBO nalazi se u Jordanu. Visoka je 802m , pogled se pruža sve do Mrtvog mora. Spominje se u Bibliji kao mjesto odakle je Mojsije prvi put vidio Obećanu zemlju.