8. DOSTAVA

8.1. Dostava proizvoda moguća je u Republici Hrvatskoj i izvan nje. Za određene proizvode ili grupe proizvoda, koji će biti posebno naznačeni, dostava je moguća unutar određenih područja, odnosno zemalja.

8.2. Cijena dostave nije uračunata u cijenu prizvoda i posebno se naplaćuje. Za iznose veće od 200 € za područje Republike Hrvatske, dostava je besplatna, a za iznose manje od 200 € se naplaćuje 6 € plus PDV.

8.3. Za područja izvan Republike Hrvatske, za narudžbe iz zemalja Europske unije dostava se naplaćuje po zonama:
Slovenija cijena dostave 14 € plus PDV
Austrija, Češka, Njemačka , Mađarska i Slovačka cijena dostave 21 € plus PDV
Belgija, Danska, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Španjolska, Švedska cijena dostave 27 € plus PDV
Ukrajina cijena dostave 34€ plus PDV
Bugarska i Finska cijena dostave 40 € plus PDV

8.4. U cijenu dostave nisu uključeni troškovi uvoznog carinjenja, pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja (PDV, VAT, DDV i sl.) u zemlji u koju se dostava obavlja. Registrirani korisnik (kupac) preuzima obvezu uvoznog carinjenja i snosi troškove pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja.

8.5. Za ostale zemlje izvan EU, cijena dostave se naplaćuje prema važećem cjeniku DPD dostavne službe:
Bosna i Hercegovina i Srbija cijena dostave 30 € plus PDV
Ujedinjeno Kraljevstvo cijena dostave 27 € plus PDV
Švicarska cijena dostave 56 € plus PDV
Kanada, Sjedinjene Američke Države i Turska cijena dostave 100 € plus PDV
Norveška cijenja dostave 73 € plus PDV
Ruska Federacija cijena dostave 143 € plus PDV
U cijenu dostave nisu uključeni troškovi uvoznog carinjenja, pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja (PDV, VAT, DDV i sl.) u zemlji u koju se dostava obavlja. Registrirani korisnik (kupac) preuzima obvezu uvoznog carinjenja i snosi troškove pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja.

8.6. Nakon što Trgovac potvrdi narudžbu, a najkasnije u roku od 48 sati, ako narudžba pada ili se dostava ima izvršiti u neradne dane, rok za dostavu počinje teći zaprimanjem uplate na žiro račun odnosno nakon što bude odobrena autorizacija kreditnih kartica, te će registriranom korisniku kupljeni proizvodi biti isporučeni u sljedećim rokovima:

do 5 radnih dana za područje Grada Zagreba,
do 7 radnih dana za ostalo područje Republike Hrvatske
od 5 do 12 radnih dana za područje otoka Republike Hrvatske
do 15 radnih dana za ostala područja izvan Republike Hrvatske.

8.7. Za narudžbe plaćene kreditnim karticama moguća je besplatna dostava na željeno prodajno mjesto. Naručenu robu Trgovac će dostaviti na prodajno mjesto ekspresnom dostavom unutar 5 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala. Trgovac će Kupca putem e-maila obavijestiti kada njegova narudžba stigne na prodajno mjesto i spremna je za isporuku. Narudžba s dostavom na prodajno mjesto može se preuzeti isključivo uz predočenje osobne iskaznice.

8.8. Ukoliko Trgovac nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, o tome će obavijestiti Kupca. Kupac može prekinuti narudžbu ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan. Ukoliko Trgovac nije u mogućnosti isporučiti proizvod u ugovorenom roku, u tom slučaju će Trgovac obavijestiti Kupca koji je Trgovcu dužan ostaviti naknadni razuman rok za ispunjenje ugovora o kupoprodaji. Ukoliko Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Trgovac zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

8.9. Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.

8.10. Dostavu vrši kurirske službe Dpd , GLS i HP a na dan isporuke Kupac dobiva SMS poruku s brojem pošiljke od kurirske službe. Ukoliko termin za isporuku ne odgovara, Kupac može preko aplikacije na stranicama istih promijeniti termin isporuke. U slučaju sniženja moguće je kašnjenje u isporuci. Dostavljač će prilikom isporuke naručenog proizvoda tražiti od Kupca da potpiše potvrdu o preuzimanju kojim isti potvrđuje da je robu preuzeo te na kojoj će naznačiti datum preuzimanja. U slučaj da neki od naručenih proizvoda nedostaje, Trgovac će ga besplatno dostaviti naknadno u najkraćem mogućem roku.